Sydgrønland i Igasa Food Festivalernes tegn

Festivalerne i Narsaq, Qaqortoq, Nanortalik, Alluitsup Paa og Tasiluk begyndte lørdag den 30. august og slutter søndag den 7. september.

- I følge koalitionsaftalen lægger koalitionen meget vægt på forøgelse af selvforsyningen af madvarer i Grønland, sagde Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen, da han officielt åbnede Igasa Food Festivalerne i Sydgrønland i Narsaq, lørdag, den 30. august.

- Derfor er jeg meget glad for, at kommunerne og andre frivillige har iværksat sådanne festivaler, i tråd med vores målsætninger. Jeg håber, at sådanne initiativer vil blive spredt langs kysten.

- I Grønland findes der råvarer, der er af bedste og sundeste kvalitet, som ikke er fra miljøforurenet steder. I det arktiske hav er der fisk og skaldyr, som er berømte for deres gode kvaliteter. Landets landpattedyr, eksempelvis moskusokser, lam, kvæg og rensdyr, som har unik smag, er noget vi er meget stolte at have, sagde Finn Karlsen blandt andet.

- Fremtrædende kokke i andre lande er nogle gange misundelige, at vi har så enestående gode råvarer. Dertil skal det nævnes, at havpattedyr, fugle, bær og frugt altid har været grundlaget for den grønlandske madkultur, sagde Finn Karlsen blandt andet.

Nærmere information kan fås ved henvendelse hos Afdelingschef Amalie Jessen, amalie@nanoq.gl, tlf. + 299 55 33 42 eller 34 53 04

 

Program (på grønlandsk)