Kampagne har fået unge til at tænke over kæresteforhold

Flere tusinde unge fulgte med i landets første reality-tv program ”Aappariippugut!?”. Det viser en evaluering, som Departementet for Familie og Justitsvæsen sammen med bureauet DDB Copenhagen har fået udarbejdet.

”Aappariippugut!?” blev vist på KNR i foråret 2014. Kampagnen omfattede 3 reality-inspirerede tv-programmer, som blev flankeret af en række aktiviteter på kampagnens Facebook-side. Kampagnens formål var at sætte fokus på kæresteforhold og inspirere til at styrke tillid, empati og respekt i unge parforhold med henblik på at forebygge udbredelsen af kærestevold.

Evalueringen viser, at der har været stor interesse blandt unge for at følge med i programmerne og aktiviteterne på Facebook. Tre ud af fire unge i undersøgelsen synes godt eller virkelig godt om kampagnen, og størstedelen mener, at budskaberne i kampagnen fortæller noget, som de kan bruge. Særligt budskaberne om at skabe tillid og undgå voldelige konflikter har de unge taget til sig.

I forhold til holdninger og adfærd siger 6 ud af 10, at de i nogen grad tænker på en anden måde om det at være en god kæreste, mens 2 af 5 i høj eller meget høj grad tænker parforhold på en ny måde. Halvdelen kan spejle sig i parrene i udsendelserne og seks ud af ti har selv prøvet nogle af parforholdsøvelserne fra programmerne. Det giver et fingerpeg om, at mange unge har engageret sig aktivt i kampagens tema.

”Aappariippugut!?” har primært appelleret til kvinder i aldersgruppen 30 år eller derunder. Mange har talt med kærester og venner om kampagnen, og ”Aappariippugut!?” har på den måde igangsat en positiv ung til ung-dialog om kæresteforhold.Facebook: www.facebook.com/aappariippugut

YouTube: www.youtube.com/aappariippugut
For yderligere information kan kontaktes: Torben Weyhe, Specialkonsulent, Departementet for Familie og Justitsvæsen, Tlf. 34 66 43, E-mail: twey@nanoq.gl