Skoleklasser kan lave affaldshit

Vind 10.000 kr. til en aktivitet for hele klassen. Sådan lyder tilbuddet fra Departementet for Miljø og Natur til alle Grønlands skoleklasser.

Opgaven er at lave en video, hvor klassen optræder med den Qujanaq kampagnesang, der er udgivet af Naalakkersuisoq for Miljø og Natur Kim Kielsen og sunget af Julie Berthelsen.

I sangen lyder der et stort tak til alle, der bruger skraldespanden og er med til at passe på Grønlands miljø og natur.

Video på Qujanaqs Facebookside

For at deltage i konkurrencen skal læreren lægge et link til videoen på Qujanaqs Facebook-side www.facebook.com/qujanaq. Og så gælder det ellers om at få folk til at synes godt om videoen. Blandt de mest populære videoer udpeger en lille dommerkomité vinderen af de 10.000 kr.

For at få så mange som muligt til at deltage, har Selvstyret forlænget fristen for at lægge videoer op til den 22. september. Vinderen afsløres i slutningen af september.

Børn i hele Grønland synger med

- Qujanaq-sangen er blevet rigtig populær, og jeg ved, at børn i hele Grønland kan synge med på den. Jeg er også sikker på, at de går ind for, at vi skal bruge skraldespanden og passe godt på miljøet. Jeg glæder mig til at se børnenes små film om det, siger Kim Kielsen, der er Naalakkersuisoq for Natur og Miljø.

Kampagnen for at bruge skraldespandene blev skudt i gang i maj.

Julie Berthelsen gav koncerter med to kor af skolebørn fra Maniitsoq og Nuuk. Det er fulgt op af en musikvideo, som er vist flere gange på tv.

2000 følgere

Facebooksiden er blevet meget populær. 2000 følger den, og over 7000 har set musikvideoen på Facebook. Her kan man også hente Qujanaq-sangen som ringetone til sin telefon.

- Så der er et stort publikum for de skoleklasser, der laver en Qujanaq-video og lægger den op på Facebooksiden. Det er godt at blive berømt for at opfordre andre til at passe på Grønlands natur. Det er værd at sige tak for, mener Kim Kielsen.

Kontaktperson:

Informationsmedarbejder
Bula Larsen
Tlf.: (+299) 345423
Tlf.: (+299) 593958