EU´s grænsekontrolsted åbnes officiel på tirsdag

Den danske fødevareminister Dan Jørgensen vil sammen med Naalakkersuisoq For Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen, officielt indvie EU´s grænsekontrolsted, Border Inspection Post, BIP, på tirsdag, den 12. august klokken 13.00, på, havnekajen i Nuuk ved Royal Arctic Lines bygninger.

Den officielle indvielse af EU´s grænsekontrolsted i Grønland sker samtidig med fejring af Grønlands indlemmelse som EU´s samhandelsland, hvad angår fiskevarer.

Siden den 22. juni har 15 canadiske fiskefartøjer losset deres fangster i Nuuk, hvor en grænsekontrollør fra Fødevarestyrelsen i Danmark i samarbejde med kommende grænsekontrollører fra Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland og Grønlands Fiskeri og Licenskontrol, har inspiceret fiskevarerne, som videresendes til EU.

EU-Kommissionen meddelte den 5. april, at EU grænsekontrol af fiskevarer, der er fanget af fartøjer fra tredje lande, for eksempel Canada eller Rusland, fremover kan kontrollere ved de godkendte grænsekontrolstationer i enten Nuuk eller Sisimiut.

Du kan læse, at Grønland fører nu selv grænsekontrol her

Kontaktperson: Ledende dyrlæge, Asbjørn Brandt. E-mail: asbr@nanoq.gl Tlf. 345323