Aleqas tale ved ICC's generalforsamling

Aleqa tale ICC 2014 bright

Formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond holdt tale ved ICC's 12. generalforsamling i Inuvik, Canada, kl. 16 lokal tid (kl. 20 grønlandsk tid).

I talen kommer hun blandt andet ind på de menneskelige ressourcer, som ved hjemmestyrets indførelse og fremefter har udviklet sig på uddannelsesområdet.

- Jeg mener, at når vi ser tilbage for at se på vores, Inuits, fremtid, skal vi se på de succeser vi har haft og vores styrker, siger Aleqa Hammond, blandt andet i sin tale, hvor fokus på forbedringer af børns skolegang og uddannelse af unge også bliver fremhævet.

Udover menneskelige ressourcer kommer hun også ind på naturlige ressourcer, både de levende samt mineraler og olie. Her fremhæver hun vigtigheden af den forvaltning der er for at sikre en bæredygtig udnyttelse, og at samfundet har behov for nye indtægtmuligheder i form af råstofindustrien, for at sikre arbejdspladser og udvikling i samfundet.

Til sidst kommer Aleqa Hammond ind på internationale relationer, hvor Inuit-samfundene presses af klimaændringer, aktiviteter indefor mineraler og råstoffer, demografisk udvikling og interesse fra ikke arktiske lande.

Læs talen på engelsk her.