Ny vej i Sydgrønland

Naalakkersuisut har fået godkendt bevilling til en vej i Sydgrønland. Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg har netop godkendt Naalakkersuisuts ansøgning om bevilling til en vej i Sydgrønland.

Det er Naalakkersuisoq for Boliger Siverth K. Heilmann, Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard og Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge som har sendt en ansøgning til Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg om en be-villing på 20,025 mio.kr. til anlæggelse af en 6 kilometer vej fra Qaqortoq, som åbner byen for yderligere byudvikling.

Ansøgningen, som nu er godkendt, har sin baggrund i at Kommune Kujalleq har rettet henvendelse til Naalakkersuisut med et ønske om en bevilling til understøttelse af et projekt, der akut skal skabe flere arbejdspladser til regionen. I maj 2014 var der i alt re-gistreret 521 arbejdsløse i Kommune Kujalleq. Med en aktuel ledighedsprocent på ca. 11 % har kommunen en relativ høj andel af det samlede antal registrerede arbejdsløse i landet.

Med en anlæggelse af en 6 kilometer vej fra Qaqortoq vurderes det at beskæftigelses-værdien er meget høj, da der ved jord og beton opgaver, som det vil være tilfældet her, kun er begrænset import af materialer (dynamit og cement) og resten er lokal beskæftigelse.

Kommune Kujalleq anfører, at der i projektet vil være fokus på beskæftigelse af arbejdsløse og inddragelse af lærlinge, ligesom der også vil blive gennemført kurser, som vil forberede ansatte på fremtidige større anlægsarbejder.

For nærmere oplysninger venligst kontakt ministersekretær Jensine Berthelsen på tlf. nr. 56 23 03 eller på e-mail jebe@nanoq.gl.