Det landsdækkende krise- og behandlingscenter er åbent

Departementet for Familie og Justitsvæsen kan hermed meddele, at det nye landsdækkende krise- og behandlingscenter Illernit i Qeqertarsuaq åbner dørene op for modtagelse af voldsramte kvinder med børn fra hele landet.

I dag findes der 7 krisecentre landet over, hvor kvinder med børn kan komme, når behovet for et tilflugtssted som følge af vold, opstår. Illernit skal ses som en udvidelse af de eksisterende krisecentre, idet en behandling af kvinden og dets barn inddrages.

Formålet med det landsdækkende krise- og behandlingscenter Illernit er, at det ikke alene skal fungere som et tilflugtssted, men også som et behandlingscenter for kvinder med børn, som ikke kan drage nytte af et eventuelt allerede eksisterende krisecenter i lokalsamfundet. For at sikre barnets psykiske udvikling, vil der således være behandling af barnet, på lige fod med behandling af kvinden.

For yderligere informationer om det landsdækkende krise- og behandlingscenter Illernit, kan der tages kontakt til Forstander for det landsdækkende krise- og behandlingscenter Illernit, Stina Mølgaard, på telefon 92 19 19 eller e-mail stim@nanoq.gl.