Ny bekendtgørelse om fiskerioplysninger


Ad den nye bekendtgørelse vil det være muligt for Selvstyret, at kunne indhente nødvendige oplysninger om grønlandske fiskeriselskabers økonomi og drift.

Selvstyret har ikke kunnet indhente nødvendige oplysninger, til trods for at denne mulighed findes i alle andre lande.

- Selvstyret er ikke i besiddelse af de data, der blandt andet skal danne grundlag for Naalakkersuisuts formulering af fiskeripolitik, og politik om fiskeriressourcerente. Denne situation er opstået fordi rederierne ikke har været villige til at udlevere disse oplysninger, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen.

Medlemmet af Naalakkersuisut understreger, at tilvejebringelse af disse oplysninger er imidlertid ret vigtigt for Naalakkersuisut, da oplysningerne udgør grundlaget for, at Naalakkersuisut kan følge med i udviklingen i økonomien i fiskerierhvervet.

Oplysningerne vil danne grundlag for udarbejdelse af forskellige økonomiske analyser af rentabiliteten i fiskerierhvervet. Og ydermere er oplysningerne vigtige som grundlag for udarbejdelse af fiskeriloven og love om ressourcerente.   

-Det vil give Naalakkersuisut det fornødne overblik over fiskeressourcens udnyttelse og derved bidrage til en bæredygtig udnyttelse af denne ressource, understreger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen. Kontakt: Ludvig Siegstad, email: lusi@nanoq.gl, tlf:345397, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.