Japans ambassadør Seishi Sueis besøg i Nuuk og Ilulissat

Japans ambassadør Seishi Suei har i sidste uge været på sin første tur til Grønland, hvor han besøgte Ilulissat d. 30.-1. juli og Nuuk 1.-4. juli.

Ambassadør Suei har mødt bl.a. Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, Naalakkersuisoq for Finans og Indenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq, samt Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Erhverv, Finn Karlsen.

Der blev også afholdt møder med det grønlandske erhvervsliv, herunder Royal Greenland og Visit Greenland.

På møderne blev der lagt vægt på mulighederne for øget samhandel og partnerskaber mellem de to lande inden for olie- og mineralindustrien, fiskeriet og turismen.

I forbindelse med sit besøg i Nuuk åbnede ambassadøren Japansk Film Festival 2014 i Katuaq, der løb i dagene 2.-4. juli, samtidig med forskellige workshops med bl.a. origami og manga, på Nationalbiblioteket.

Aleqa Hammond udtaler:

’’Jeg er glad for det officielle besøg fra Japan og ser det som et tegn på øget interesse for samarbejdet mellem Grønland og Japan.

Japan har i over 20 år været en vigtig samhandelspartner for Grønland, økonomisk såvel som kulturelt. Jeg værdsætter meget vore to landes vedvarende tætte forhold, hvilket eksempelvis den japanske filmfestival vidner om.

Japan er en af vores vigtigste økonomiske samhandelspartnere, og vi ser et stort potentiale for især flere af vores fiske- og sælprodukter, hvilket vi glæder os til at fremvise ved vores kommende fremstød i Japan til december.

Det gode samarbejde, vi i forvejen har med Japan, er noget vi hele tiden skal sikre fortsætter, og sikre at japanerne ved, at de er velkomne i Grønland.’’