Nunavut besøger Grønland

Nunavut besøger Grønland i dagene 30. juni til 4. juli

Nunavut delegation anført af Premierminister Peter Taptuna og Uddannelsesminister Paul Quassa besøger Nuuk i dagene 30. juni til 4. juli.

Under besøget skal Premierminister Peter Taptuna bl.a. mødes med Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, Medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri, Fangst og Landbrug Finn Karlsen og Royal Greenland

Formålet med besøget er at styrke det allerede eksisterende samarbejde mellem Nunavut og Grønland. Samarbejdet blev etableret ved underskrivelse af Erklæringen vedrørende Samarbejde i år 2000.

De emner, der skal diskuteres er bl.a. økonomisk og ressourcemæssig udvikling, samarbejde om fiskeri og fangst herunder EU’s forbud mod import af sælprodukter samt styrkelse af samarbejdet om uddannelse inden for råstofområdet.

Premierminister Peter Taptuna og Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond vil den 2. juli underskrive en fælles erklæring.

Uddannelsesminister Paul Quassa skal bl.a. holde møde hos Departementet for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling og besøge Ilimmarfik. Uddannelsesministeren tager desuden til Sisimiut for at besøge Råstofskolen og Knud Rasmussens Højskole.

Der vil blive afholdt et pressemøde den 2. juli 2014. Tidspunkt for pressemødet meddeles på et senere tidspunkt.