Næsten 500 unge har testet om de er gode kærester på ditforhold.gl

Martha lodtrækning Departementet for Familie og Justitsvæsen har i maj holdt en konkurrence på hjemmesiden ditforhold.gl, hvor unge fra hele landet har kunnet teste sig selv og se, om de er gode kærester. I alt 491 unge har deltaget i konkurrencen. Den heldige vinder i lodtrækningen om en iPhone blev Tuperna Isaksen fra Aasiaat.

I alt 1718 personer har besøgt siden lanceringen den 5. maj 2014. Det er oftest personer mellem 18-34 år, som er inde på siden for at læse om, hvordan man fx kan håndtere jalousi og psykisk vold i et parforhold, inden det udvikler sig til fysisk vold.

Lidt overraskende er det, at flere mænd end kvinder har besøgt ditforhold.gl. Siden indeholder råd, vejledning, quizzer, historier m.m., som bl.a. er velegnet til undervisning.

Forskning og erfaring viser, at unge, der er i voldelige kæresteforhold, ofte tager de voldelige vaner med sig ind i de forhold, de indgår i som voksne. Derfor er forebyggelse af kærestevold et vigtigt indsatsområde i Naalakkersuisut’s ’Strategi mod vold 2014-2017’.