Tillykke til alle vore dimittender, juni 2014

Nick N 2

Sommeren i vort land har jeg altid elsket, - solens varme, fjeldet klædt i grønt og at vi, der bor her, samles om udeaktiviteter i og udenfor byerne giver en stor livsbekræftelse og glæde. I de sidste par somre har jeg som medlem af Naalakkersuisut for uddannelsesområdet særligt glædet mig over de mange, mest unge mennesker, som her sidst i juni præger bybilledet i mange af vores byer. Jeg tænker selvfølgelig på dimittenderne fra landets uddannelsesinstitutioner, som med deres forskellige huer markerer, at de nu har taget et vigtigt skridt i livet – ved at tage en uddannelse.

I denne uge dimitteredes de første fire skuespillere fra vor nationale teateruddannelse i Nuuk og vi var mange, der havde fornøjelsen af at overvære deres eksamensforestilling onsdag aften i vort fine, nye Nationalteater på Industrivej i Nuuk. Det var spændende ved den lejlighed også at være med ”ved eksamensbordet”, som regel er man jo kun med, når eksamensbeviserne uddeles, hvilket de jo også blev i onsdags ved en fin lille festlighed efter forestillingen.

Alle I, som i denne tid får overrakt eksamensbeviser, om det er på GU, på en erhvervsuddannelse, på Ilisimatusarfik eller måske i Danmark eller det øvrige udland – I kan alle være stolte over, at I klarede udfordringen. For det at tage en uddannelse kræver styrke, vilje og ikke mindst opbakning fra de mennesker, som står en nær, det være sig familie, venner og ikke mindst underviserne på uddannelsesinstitutionerne. Så et stort tillykke til Jer og Jeres nærmeste med en veloverstået eksamen og en tak til uddannelsesinstitutionerne for indsatsen. I dimittender er alle rollemodeller i vort lands bestræbelser på at højne uddannelsesniveauet, derfor er det mit håb, at I aktivt vil inspirere andre unge til at vælge uddannelsesvejen.


Med venlig hilsen

Nick Nielsen