Under et ton hellefisk til en fisker

Stemningsbillede

En jollefisker i forvaltningsområdet Diskobugten må antagelig indhandle, gennemsnitligt, 801 kilo hellefisk i løbet af juli måned, idet 317 jollefiskere i området skal deles om månedens hellefiskekvote, som vil være på 254 tons.

Kvoten fiskes som et såkaldt olympisk fiskeri – først til mølle princippet.

Ifølge tal fra Grønlands Fiskeri Licenskontrol for kvoteoptag for forvaltningsområdet Diskobugten, har jollefiskerne i området fanget 750 tons hellefisk i juni, hvor kvoten er på 582 tons - en overskridelse på 167 tons.

Kvoten for juli er på 421 tons hellefisk. Når overskridelsen i juni er trukket fra, så vil forvaltningsområdets kvote være på 254 tons.

Der er 317 jollefiskere forvaltningsområdet Diskobugten, som har licens til at fiske efter hellefisk, hvor 369 jollefiskere i forvaltningsområdet Uummannaq har licenser.

Da der ikke er restriktioner for indhandling af hellefisk i Ilulissat, og kilopriserne er højere end i forvaltningsområdet Uummannaq, kommer der forholdsvis mange fiskere fra forvaltningsområdet Uummannaq til Ilulissat, for at fiske og indhandle i sommermånederne.