Finn Karlsen: Forøg forskningsarbejdet i Nordatlanten

NAFMC Ilulissat

- Jeg vil gerne understrege vigtigheden af at forøge forskningssamarbejde i hele Nordatlanten – både indenfor havmiljø, biologisk forskning og forvaltning – særligt på vores fælles fikskebestande. Det siger Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Finn Karlsen, onsdag formiddag, til Nordatlantiske Fiskeriministre, som holder konference på Hotel Arctic i Ilulissat.

Den Nordatlantiske Fiskeriminister konference startede onsdag formiddag på Hotel Arctic, hvor hovedtemaet er klimaændringer. På konferencen fremlagde deltagende lande; Færøerne, Norge, Rusland, EU, Island og Canada deres oplæg om klimaændringer i deres respektive lande, hvor deltagerne har lejlighed til at diskutere om oplæggene.

- Jeg ser frem til at høre jeres tanker og erfaringer omkring klimaændringer og de muligheder og udfordringer i har oplevet, sagde Finn Karlsen, da han bød gæsterne velkommen.

Den Nordatlantiske fiskeriministre konference er ikke et besluttende organ, men et forum, hvor fiskeriministrene i Nordatlanten mødes for at diskutere synspunkter.
Konferencen sluttes i dag med et kommuniké, som indeholder deltagerlandenes fælles fiskerirelaterede holdninger.

Billedtekst: Konferencedeltagerne var ude og sejle med forsvarets inspektionsskib Knud Rasmussen, tirsdag eftermiddag.Billetekst: Deltagerne havde vandretur i UNESCO parken, Sermermiut, med guide.Billedtekst: På billedet ses, fra venstre: Jacob Vestergaard, Færøernes fiskeriminister, Elisebeth Aspaker, Norges fiskeriminister, Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst, landbrug, Finn Karlsen, Islands fiskeriminister, Sigurour Ingi Johannsson, Ruslands vice minister for fiskeri, Ilia Shestakov og Tom Rosser, vicedepartementchef, Canada.


Her er Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Finn Karlsens tale

Talen kan også henter her på engelsk.