Nunavut delegationen ankomst til Nuuk

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond modtog Nunavut delegation anført af Premierminister Peter Taptuna og frue samt Uddannelsesminister Paul Quassa, der sammen med deres embedsfolk ankom til Nuuk den 30. juni 2014 sent på eftermiddagen. Nunavut delegationen skal være i Nuuk til 4. juli. Under besøget skal Premierminister Peter Taptuna bl.a. mødes med Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, Medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri, Fangst og Landbrug Finn Karlsen og Royal Greenland. 

Formålet med besøget er at styrke det allerede eksisterende samarbejde mellem Nunavut og Grønland. Samarbejdet blev etableret ved underskrivelse af Erklæringen vedrørende Samarbejde i år 2000.

De emner, der skal diskuteres er bl.a. økonomisk og ressourcemæssig udvikling, samarbejde om fiskeri og fangst herunder EU’s forbud mod import af sælprodukter samt styrkelse af samarbejdet om uddannelse inden for råstofområdet.

Premierminister Peter Taptuna og Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond vil den 2. juli underskrive en fælles erklæring.

Uddannelsesminister Paul Quassa skal bl.a. holde møde hos Departementet for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling og besøge Ilimmarfik. Uddannelsesministeren tager desuden til Sisimiut for at besøge Råstofskolen og Knud Rasmussens Højskole.

Der vil blive afholdt et pressemøde den 2. juli 2014 kl 15:30 i Hans Egedes hus.