Der er kommet flere familiecentre i Grønland

Martha Lund Olsen udtrykker glæde over, at flere byer får etableret familiecentre, som vil være med at forbedre indsatsen for familier og børn og unge.

I 2006 igangsatte Naalakkersuisut særlig indsats med blandt andet målsætning om styrkelse af arbejdet omkring familier, og en af ordningerne er tilskud til familiecentre.

I 2013 blev afsatte midler til formålet forhøjet, og dette har medført at kommunerne kan oprette flere familiecentre.

I 2014 har Departementet For Familie ydet tilskud på 11.743.000 kr. til familiecentrene.

Martha Lund Olsen udtrykker glæde over, at flere byer får etableret familiecentre, som vil være med at forbedre indsatsen for familier og børn og unge:

"Der er sociale problemer, som har den konsekvens, at mange familier lever under vanskelige forhold i hverdagslivet, som giver en del børn og unge trivselsproblemer under opvæksten. Formålet er at bidrage til en styrkelse og udbredelse af familiecentrenes indsats, hvor der udføres særlig indsats for børn og unge. Derfor er det glædeligt, at målet med styrkelse af familiecentrene er opnået. Samtidigt er det målet på sigt, at arbejdet med udsatte familier bliver bedre koordineret, således lokale indsatser bliver styrket ved større samarbejde mellem socialforvaltning, familiecentre og krisecentre."

Departementet for Familie og Justitsvæsen har ansvar for den særlige indsats på børne- og ungeområdet og yder tilskud til kommunerne, der til dagligt driver familiecentrene.

I dag har følgende byer familiecentre; Qaanaaq, Upernavik, Ilulissat, Qasigiannguit, Qeqertarsuaq, kangaatsiaq, Aasiaat, Sisimiut, Maniitsoq, Nuuk, Paamiut, Qaqortoq, Narsaq, Nanortalik og Tasiilaq familiecentre. Qaasuitsup kommunia planlægger at oprette en i Uummannaq.

For yderlige oplysninger kan I kontakte Upaluk Poppel, AC-fuldmægtig for Departementet for Familie og Justitsvæsen, på e-mail: uppo@nanoq.gl og tlf. nr. 34 50 02.