Kulturpris til Jørgen Kleemann, Atuagassiaq Kalaaleq og Magnus Larsen

Kulturprisen blev uddelt på Nationaldagen den 21. juni 2014.

Årets Kulturpris gik til harmonikaspiller Jørgen Kleemann, Tidsskriftet Kalaaleq og forlægger/forfatter Magnus Larsen.

Om Jørgen Kleemann sagde medlem af Naalakkersuisut Nick Nielsen blandt andet:

-Prismodtageren har levet et langt liv med mange gode kulturelle oplevelser og erfaringer, og har i sine yngre dage også beskæftiget sig med teater. Musik er en stor del af hans liv, han er stadig aktiv, hvor han de senere år blandt andet har spillet polka i folkeskoler til stor glæde for børnene. Han har med sit virke indenfor kulturlivet været med til at skabe fællesskab i samfundet. Med sin populære musik og underholdning spreder han glæde, og er med til at bevare den grønlandske folkemusik og polka. Han spiller diverse musikinstrumenter, og spiller gerne op, når han bliver opfordret til dette.

Om Atuagassiaq Kalaaleq, sagde Medlem af Naalakkersuisut blandt andet:

- Tidsskriftet er et stærkt blad, som viser ansvarlighed, oplysning og samtidig bevarer den grønlandske kulturarv. Tidsskriftet binder os sammen som folk, både rent historisk, og i vores daglige tilværelse, gennem vore fælles værdier, og ikke mindst gennem det fælles sprog. Tidsskriftet er en slags åndehul for skribenter og for interesserede, der gerne vil dele deres tanker, digte mv. med læserne. Det bemærkes særligt, at et grønlandsksproget tidsskrift kan eksistere i så mange år, og at der stadig er stigende interesse for den.  

Om Magnus Larsen, sagde Medlem af Naalakkersuisut blandt andet:

- Han har over 30 udgivelser bag sig, er rådgiver, tilrettelægger og medforfatter til flere udgivelser, og modtager stadigvæk mange henvendelser fra borgere, der ønsker at udgive bøger. Han er en stædig og udholdende drivkraft bag sit eget forlag, som fortsætter med sine aktiviteter trods udfordringer. Han har udgivet forskelliglitteratur, fra børnebøger til bøger med religiøst indhold, og meget beskrivende og fortællende historier fra forskellige tider. Og læserne er specielt glade for ”Kitsissuarsuit inuilu”, en jubilæumsbog udgivet i anledning af 175-året for bygdens oprettelse, samt ”Aataa oqaluttuarit” af Pavia Nielsen, om hverdagslivet i en fangertilværelse, og fangernes viden om dyrene og naturen. Han kan sin faglighed indenfor litteratur og er lytter, samtidig med at han er kritisk.    

Diplom samt prisen blev på Naalakkersuisuts vegne overrakt af Medlem af Naalakkersuisut Nick Nielsen

 

Nick Nielsens Tale. 


Se billedserie.For yderligere oplysninger kontakt

AC Fuldmægtig Pia Lynge 345706