Ny national digitaliseringsstrategi skal binde landet bedre sammen


Naalakkersuisut ønsker med den nye digitaliseringsstrategi at nå en række ambitiøse mål, som både skal sikre en mere effektiv og sammenhængende offentlig sektor og give borgere og virksomheder nye muligheder.

Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq udtaler i den forbindelse:

”Med den nye digitaliseringsstrategi ”Digitalisering som drivkraft” sættes en ambitiøs dagsorden for, hvordan der kan skabes den vækst, velfærd og sociale udvikling, som er en vigtig forudsætning for en moderne og selvbærende nation i en global verden.

Målene i strategien og de initiativer, som vil udspringe af denne afspejler ikke mindst et bredt politisk ønske om mere lige muligheder for alle uanset bopæl.”

Fakta om strategien
Strategien tager afsæt i de nye teknologiske muligheder og i, at mange i stigende grad anvender IT, mobiltelefoni og internet i sin hverdag. Der er i befolkningen et ønske om adgang til nye og bedre yderligere digitalise services til at skabe smarte løsninger og forbedre kommunikationsmulighederne.  Strategien skal bidrage til at få alle med.

Den nye digitaliseringsstrategi spænder bredt og tager for alvor fat på at anvende digitale løsninger. Strategien indeholder 35 initiativer for perioden 2014-17, herunder:

  • Bedre og billigere Internet overalt i landet.
  • En satsning på og investering i it og digitale læremidler i folkeskolen, der skal understøtte en styrkelse af fagligheden.
  • Handleplan for national udbredelse af gode og effektive telemedicinske løsninger. Det gavner patienterne, der kan blive hjemme i trygge rammer, og reducerer samtidig væksten i sundhedsudgifterne.
  • Erhvervsrettede initiativer, der skal underbygge, at virksomhederne får en lettere veje til den offentlige sektor
  • En plan for reduktion af papirblanketter og formularer, så borgerne i stedet tilbydes flere digitale services på Sullissivik
  • Modernisering af grunddata for at opnå dels en mere effektiv offentlig administration, dels bedre analyser og beslutningsgrundlag, hvor der samtidig tages hånd om informationssikkerheden.

Vittus Qujaukitsoq

Minister for Finanser og Indenrigsanliggender

 

Link til Nyt National Digitaliseringsstrategi.


Kontakt: Fg. Ministersekretær Aviaja Olsen, email: avol@nanoq.gl, tlf: 345212