Ekstra kvote på narhval i Savissivik Upernavik

Ekstra kvote på narhval i Savissivik og forvaltningsområde Upernavik.


Naalakkersuisut vedtog den 3. juni 2014 en forhøjelse på 30 ekstra narhvaler til Savissivik og forvaltningsområdet Upernavik.

Fangerne i forvaltningsområdet Upernavik havde sendt en ansøgning til Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug om forøgelse på kvoten til fangst af narhvaler. Da kvoten allerede er opbrugt og indhandlingen af sælskin er lukket pga. fældeperiode og indhandling af hellefisk også er lukket er ansøgningen blevet imødekommet.

Betingelserne for, at der gives en ekstra kvote på 30 narhvaler, er at de 20 hvaler fanges på traditionelvis, dvs. med anvendelse af qajaq og harpunering med håndharpun før skud, af fangere i Savissivik, Kullorsuaq og Nuussuaq. De resterende 10 af kvoteforhøjelsen fordeles af Qaasuitsup Kommuunia i forvaltningsområdet Upernavik.

Fangst af narhvaler skal foregå jvf. Selvstyrets bekendtgørelse nr. 7 af 29. marts 2011 om beskyttelse og fangst af hvid- og narhvaler.

 

 

For yderligere oplysninger kan man kontakte: fng. kontorchef i Fangst- og Jagtafdelingen Peter Løvstrøm, pelo@nanoq.gl, +299 345 342