Syngende skolebørn kan vinde på Facebook

Syng, spil eller dans Qujanaq-sangen om at bruge skraldespanden – og vind 10.000 kr. til din skoleklasse.
Sådan lyder tilbuddet fra Departementet for Miljø og Natur til alle Grønlands skolebørn.

Brug skraldespanden
Qujanaq-sangen med Julie Berthelsen er ørehænger for en ny informa-tionskampagne om at bruge skraldespanden, og Departementet for Miljø og Natur håber, at alle skolebørn vil synge med på den.

- Det er en virkelig god sang, som handler om at bruge skraldespanden og passe godt på Grønland. Det vil vi gerne have børnenes hjælp til at synge ud over hele landet, fortæller Naalakkersuisoq for Miljø og Natur, Kim Kielsen

Alle skoler
Alle skoler i landet modtager et sæt med qujanaq-trøjer, en cd med sangen og en beskrivelse af konkurrencen.
Reglerne er enkle. Man skal samle et stort eller lille kor, der optræder til sangen, optage det på en lille video og lægge det op på Qujanaq-kampagnens Facebook-side. Så deltager man i konkurrencen.
Til september udvælges den bedste video blandt dem, der har fået flest likes på Facebooksiden. Og vinderen får 10.000 kr. til sin skoleklasse. Pengene skal gå til en fælles aktivitet for klassen.

Smuk grønlandsk natur
Kim Kielsen håber, at børnene vil være kreative.

- Det handler om at bruge skraldespanden og passe godt på Grønland. Det må gerne fremgå af videoen. Så jeg håber, vi kommer til at se nogle spændende og sjove videoer med smuk grønlandsk natur uden affald, siger Kim Kielsen.

Julie: Børn synger godt
Julie Berthelsen glæder sig til at se sangen i nye udgaver.

- Jeg ved jo, at grønlandske børn er gode til at synge. Det beviste vi, da vi vandt All Stars konkurrencen på TV2. Og jeg er helt sikker på, at mange børn gerne vil gøre noget for vores natur og være med til at pas-se godt på Grønland, siger Julie Berthelsen.