Masser af musik skal skabe gode skraldevaner

Qujanaq kampagne ”Qujanaq – tak fordi du passer på Grønland”. Sådan lyder budskabet i stor landsdækkende kampagne som starter i dag. Kampagnen skal få børn og voksne til at bruge skraldespanden. Alle landets skoler skal synge sig til gode affaldsvaner. Ja, selv skraldespandene begynder nu at synge!

Flere syngende skraldespande skal vandre rundt i hele landet. Hver gang du putter affald i, synger skraldespanden en tak fordi du passer på naturen.
Til kampagnen har Julie Berthelsen indspillet det nye kampagnehit, som handler om at bruge skraldespanden og passe godt på Grønland. Kampagnen henvender sig til alle, men har et særligt fokus på børn og unge.
Som en del af kampagnen bliver der afholdt to koncerter i Maniitsoq og i Nuuk, hvor Julie og et stort børnekor optræder med den nye Qujanaq-sang. Også Naalakkersuisoq for Miljø og Natur, Kim Kielsen, ser frem til at deltage i de to koncerter. Samtidig kan alle landets skoler dyste om at lave den bedste version af sangen – og vinde 10.000 kroner.
Qujanaq-sangen kommer til at lyde over hele Grønland i både radio, tv og på Facebook siden ”Qujanaq”. Men også på din telefon kan du downloade det nye hit som ringetone. Kim Kielsen håber, at budskabet om at huske at bruge skraldespanden og at passe godt på Grønland med den nye ørehænger vil bide sig fast.
– Børnene er de bedste ambassadører. Kan vi få børnene til at bruge skraldespanden og samtidig minde de voksne om skraldespanden, kan vi undgå, at affald flyder i gaderne og i vores smukke natur – udtaler Kim Kielsen forud for pressemødet.
Billedtekst
På pressemødet demonstrerede Kim Kielsen den store, grønne, syngende skraldespand, og fortalte engageret om kampagnen og budskabet om at bruge skraldespanden og at passe godt på Grønland. De forbipasserende fik desuden uddelt t-shirts, lommeaskebægre og indkøbsnet med det nye flotte Qujanaq-logo.