National ligestillingsdag 2014

I 2010 vedtog Inatsisartut at gøre 20. maj til national ligestillingsdag, og siden da er blandt andet en ny ligestillingslov blevet vedtaget, som skal medvirke til at sikre en positiv udvikling på ligestillingsområdet.

Inden vedtagelsen blev særligt kønskvoter debatteret, men det er dog ikke kun her samfundet bør have fokus på ligestilling.

Nick Nielsen udtaler, ”Vi skal alle sammen huske at have ligestillingsperspektivet ind over, når der træffes beslutninger, dette gælder både for beslutninger i Inatsisartut, i erhvervslivet, vores børns institutioner og så videre. Ligestilling er så meget mere end kønskvotering i forskellige forsamlinger, – ligestilling handler om mangfoldighed, lighed og respekt i alle aspekter af livet.”

Traditionelt set har ligestilling været en kvindekamp for retten til at stemme, krav om ligeløn mm. Men ligestilling handler idag lige så meget om mænds rettigheder som om kvinders.

”Ligestilling handler ikke om, at et køn skal fratages rettigheder for at give plads til det andet køn. Vi skal sikre, at alle har mulighed for at deltage i samfundet på lige vilkår. Kønnet må ikke være en begrænsning for den enkeltes udvikling og muligheder. Mangfoldighed er en styrke, og det er derfor vigtigt, at vi skaber rum til, at alle kan udvikle sig og derigennem styrke vores samfund”, afslutter medlem af Naalakkersuisut Nick Nielsen.