Ny hjemmeside om parforhold og kærestevold

Kærstevold Et højt antal unge kvinder og mænd bliver udsat for fysisk, psykisk eller seksuel vold fra en nuværende eller tidligere kæreste. Men kun få søger og får hjælp. Derfor sætter Naalakkersuisut nu fokus på kærestevold med hjemmesiden www.ditforhold.gl

- ”Kærestevold er et overset problem, som vi skal have mere fokus på. Den nye side om kærestevold er et vigtigt element i indsatserne for at forebygge familievold. De unge skal ikke finde sig i et liv med vold, og de skal ikke tage voldelige vaner med sig ind i de forhold, de indgår i som voksne”, siger naalakkersuisoq for familie, Martha Lund Olsen.

Selvom kærestevold har store konsekvenser for ofrene med bl.a. flere psykiske problemer og flere selvmordsforsøg end blandt andre unge, er kærestevold så tabubelagt, at mange ikke får den hjælp, de har behov for. Derfor er det vigtigt at fortælle de unge, at de ikke er alene, og hvor de kan gå hen for at få hjælp og hjælpe andre.

www.ditforhold.gl indeholder fire korte, kommenterede historier skrevet af de unge forfatterspirer, Rosine Kreutzmann og Sørine Steenholdt, som man enten kan læse alene eller bruge i en samtale om kærestevold. Siden omfatter desuden råd til bekymrede forældre, der har mistanke om, at deres datter eller søn lever i et voldeligt forhold og en brevkasse, som rådgivere fra børnerettighedsinstitutionen MIO besvarer.

I løbet af maj måned vil www.ditforhold.gl blive markedsført på plakater på landets folkeskoler og uddannelsesinstitutioner og i et undervisningshæfte til lærere, der tager afsæt i artikler, historier og quizzer på hjemmesiden. Desuden vil der blive annonceret en konkurrence på Facebook, hvor vinderen får en iPhone 5S.