True North Gems får grønt lys til at begynde

Naalakkersuisut har fredag den 30. maj godkendt True North Gems’ (TNG’s) plan for, hvordan produktionen af mineraler og de anlæg det kræver, i forbindelse med udnyttelse af mineraler i rubinprojektet ved Qeqertarsuatsiaat, skal forløbe.

Godkendelsesdokumentet fastsætter vilkår for udnyttelse og nedlukning. Det sætter rammen for produktion og anlæg. Alle dele af projektet skal dækkes, herunder sikkerhed og sundhed for medarbejderne, beskyttelse af miljøet, etablering af projektets infrastruktur og meget mere.  

Derudover har Naalakkersuisut godkendt en ”Impact Benefit Agreement” (IBA) med TNG, som har til formål at sikre, at samfundet og samfundsøkonomien får mest mulig gavn af projektet. IBA’en skal også godkendes af Sermersooq Kommune.

Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard siger: Jeg er meget tilfreds med, at projektet kan komme i gang og med udsigten til nye arbejdspladser, forretningsmuligheder og indtægter til det grønlandske samfund”, og tilføjer: ”TNG har været en konstruktiv og samarbejdsvillig part i forhandlings – og godkendelsesprocessen”.

Asii Chemnitz Narup, Borgmester i Sermersooq Kommune, glæder sig også over nye jobs i kommunen: TNG er forpligtet til at ansætte lokal arbejdskraft. Det vil gavne vores lokalsamfund og især Qeqertarsuatsiaat”. 

TNG er tilfreds med godkendelsen til produktion og anlæg, som gør os i stand til at komme videre med projektet. Vi glæder os til at komme i gang med anlægsfasen, så vi hurtigst muligt kan komme i gang med selve produktionen, siger en glad Nick Houghton, administrerende direktør for TNG.