Nye servicekontrakter om passagerbefordring


Grønlands Selvstyre har netop offentliggjort tilbudsmaterialet til nye servicekontrakter om passagerbefordring til bygder og yderdistrikter. De nye kontrakter forventer at træde i kraft 1. januar 2015.

Naalakkersuisut lægger stor vægt på at få så meget transport som muligt for pengene, og der er flere steder mulighed for, at befordringen kan løses i kombination med sejlads og helikopterbeflyvning.  Operatørerne opfordres således til at tænke i nye baner og komme med alternative løsninger, der skaber et effektivt transportsystem.

”Servicekontrakterne sikrer, at det er muligt at rejse til hele landet og at billetpriserne holdes på et rimeligt niveau”, udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge, og han fortsætter: ”Jeg har noteret mig, at der i visse områder er utilfredshed med de eksisterende løsninger, og jeg vil derfor gøre mit bedste for at forbedre trafikken til gavn for både borgere og erhverv”.

Der er tilbudsfrist i slutningen af juni. Herefter vurderes de enkelte tilbud ud fra pris, leveringssikkerhed og kvalitet. Der forventes afholdt forhandlinger med operatørerne i midten af august, hvorefter kontrakterne kan indgås.

Tilbudsmaterialet kan findes via Selvstyrets udbudsside: www.udbud.gl.


For yderligere information kontaktes Chefkonsulent Lene Riis +299 34 54 60


For yderligere information kontaktes Chefkonsulent Lene Riis +299 34 54 60