Tre bygdeanlæg tages i brug

Bygdeanlæg

Indhandlingsstederne i Aappilattoq, Attu og Ikamiut vil være klar til at blive taget i brug senest den 1. juni 2014.

En del af de lukkede indhandlingsanlæg, der er i flere byer og bygder, omfatter 10 indhandlingssteder, som Royal Greenland A/S overtog efter Arctic Green Food A/S’ konkurs.

- Mange af indhandlingsanlæggene var i en yderst dårlig stand ved overtagelsen, og bar tydeligt præg af manglende vedligehold gennem en længere årrække, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen, i et svar til paragraf 37 spørgsmål, der er stillet af Inatsisartutmedlem, Saxtorph Didriksen, som spørger om, hvilke initiativer, der er igangsat i forhold til de lukkede fiskeanlæg i byer og bygder.

Kun Qaanaaq og Maniitsoq havde autorisation, da Royal Greenland overtog anlæggene fra Greenland Proberties A/S, søsterselskab til AGF A/S, som var retlig ejer af anlæggene.

Royal Greenland har imidlertid oplyst, at selskabet har anvendt betydelige midler for at reetablere de lukkede anlæg.

Den nye ejer af anlægget i Napasoq, Lilleholm ApS, har meddelt, at anlægget forventes, at blive taget i brug senest den 15. juni 2014.

- Der hvor der er eller vil blive mulighed for at indsætte indhandlingsskibe, vil Naalakkersuisut godkende ansøgninger herom, understreger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen.