Officiel åbning af sikret institution

Officiel åbning af sikret institution for unge kriminelle i Sisimiut

Der har længe været et stort behov for socialpædagogiske anbringelsespladser til unge kriminelle. Nu kan Naalakkersuisoq indvie den længe ønskede institution, hvor man kan anbringe tilbageholdte og dømte unge kriminelle mellem 15-18 år.

De unge har ret til at blive skærmet fra negativ påvirkning fra voksne kriminelle, og skal derfor ikke placeres på landets anstalter. Nu skal de unge ikke længere afsone blandt voksne.

Stedet ligger i Sisimiut med i alt  8 pladser fordelt på 4 pladser i en åben afdeling – ligeledes med 4 pladser i sikret afdeling.

Naalakkersuisut lægger vægt på at børn- og unge der begår kriminalitet, fortsat er omfattet af sociallovgivningen og af FN´s Børnekonventionen.

Det er vigtigt at anbringelser af de unge har det fornødne og nødvendige rammer, hvor man sikrer at de unge får en særlig form for socialpædagogisk hjælp, og hvor de tilbydes hjælp til fysisk og psykisk stabilisering, og at de motiveres til positiv forandring og udvikling, så de får et meningsfuld dagligdag gennem aktiviteter og relationer så de efter endt afsoning er i stand til at begå sig i samfundet selvstændig.