Nick Nielsen afholdte tale ved lancering af AWG2016

AWG

Fredag eftermiddag den 25. april 2014 afholdte AWG-2016-kommitteen et arrangement i Katuaq for at fejre, at Grønland overtager værtskabet for Arctic Winter Games i 2016 (AWG).

Til arrangementet var det blandt andet muligt at møde de tidligere vindere af AWG2014, ligesom at der var mulighed for at høre nærmere om planerne for AWG i 2016.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Ligestilling Nick Nielsen var også til stede og bød det kommende værtsskab velkommen med en tale.

Du kan læse hans tale her:

"Jeg vil gerne indlede med en tak til alle jer, som er her i dag og er med til at lancere AWG 2016. Det er vigtigt og godt, at vi på denne vis får en god start på værtsskabet, som Grønland og Nuuk jo overtog i Fairbanks under afslutningsceremonien ved AWG 2014 i Fairbanks, Alaska.

I Host City, som jo består af borgmester Asii Chemnitz Narup, Formanden for Grønlands Arbejdsgiverforening Henrik Leth og så mig, er vi stolte over, at vi med værtsskabet i 2016 får mulighed for at skabe det største af denne slags arrangementer i Grønlands historie.

Grønland har før vist, hvordan vi med åbenhed og varme kan tage imod gæster og give dem en uforglemmelig oplevelse.

Det skal vi gøre igen – jeg var ikke selv med i 2002, da Grønland første gang var vært for et dengang lidt mindre Arctic Winter Games, men jeg var med i Fairbanks i marts i år og jeg er sikker på, at vi alle – selvfølgelig særligt de mange unge deltagere, men så sandelig også Host Society med de mange frivillige har fået en oplevelse, som vi vil huske og tænke tilbage på med glæde og stolthed i hele vort liv.

At skabe ”the best games ever” i 2016 kommer til at kræve, at vi aktivt skal dygtiggøre os og forbedre vore kompetencer, så vi er klar til opgaven. Det handler bl.a. om at kunne organisere, blive bedre til engelsk og service.

Men godt begyndt er halvt fuldendt, siger man jo, og jeg vil da gerne benytte lejligheden til at rose og takke sekretariatet for indsatsen så langt – I er gået til opgaven med stort engagement og stor professionalisme.

Jeg vil slutte med at ønske os alle en sjov dag, tænke tilbage på AWG 2002 og nyde underholdningen."