Kulusuk og Nerlerit Inaat bindes tættere sammen

Naalakkersuisut har godkendt, at Air Greenland kan ændre beflyvningen på Østkysten mellem Kulusuk og Nerlerit Inaat. De to byer på Østkysten bliver derfor forbundet direkte.

Air Greenland fløj tidligere direkte fra Kangerlussuaq til Nerlerit Inaat. Ved at mellemlande i Kulusuk er det blevet muligt at få flere frekvenser til og fra Nerlerit Inaat, samtidig med at trafikken internt på Østkysten forbedres.

Naalakkersuisut har valgt at godkende ændringen, da det er en stor fordel for både borgere og det offentlige, at man kan rejse direkte mellem Kulusuk og Nerlerit Inaat.

Forbindelsen til Kulusuk gør det bl.a. muligt for beboere i Ittoqqortoormiit at få forbindelse til Island via Kulusuk.

Under servicekontrakten var der tidligere 8 afgange i sommerperioden fra Nerlerit Inaat til Island. Disse flyvninger bliver ikke gennemført, da der er etableret en kommerciel forbindelse mellem Nerlerit Inaat og Island. Der vil være tale om konkurrenceforvridning, hvis visse ruter understøttes af servicekontrakter, når der kan flyves på kommercielle vilkår.

Servicekontrakterne med bl.a. Air Greenland udløber ved udgangen af året. Naalakkersuisut er derfor i dialog med bl.a. kommunerne og turismeerhvervet for at få deres input til, hvordan trafiksystemet bedst kan tilrettelægges i fremtiden.

Naalakkersuisut planlægger i den forbindelse en tilbudsrunde, hvor interesserede operatører får mulighed for at komme med bud på løsningen af opgaverne.

For yderligere information kontakt Steen Lynge på tlf.: 34 66 05 eller mobil: 55 33 03