Finn Karlsen til WWF: Tak for prisoverrækkelsen

WWF

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug fik i dag besøg af WWF, Verdensnaturfonden.

- Tak for invitationen til at mødes med WWF-Danmark i anledning af prisoverrækkelse, sagde departementschef for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Jørgen Isak Olsen, på vegne af Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen, til generalsekretæren for WWF, Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg, som i dag kom og overrakte en isbjørneskulptur til departementet.

- Jeg kan forstå, at WWF som tak for Grønlands arbejde med isbjørneforvaltning generelt og som anerkendelse specifikt for den aftale, som Grønland indgik med USA, Canada, Rusland og Norge på topmødet i Moskva i december 2013, vil WWF gerne overrække en skulptur, sagde Jørgen Isak Olsen, på vegne af Finn Karlsen, som var forhindret i at modtage prisen.

- Så sent som i december 2013, gav vi hinanden hånd på og skrev under på en deklaration der binder os på at arbejde sammen om at finde løsninger der skal mindske denne trussel. Deklarationen er også en bøn til resten af verden om at intensivere bestræbelserne til at overgå til brugen af vedvarende energi, sagde Jørgen Isak Olsen.

- Som verdensborgere har vi alle en forpligtelse til at tage vare om pattedyr- og fiskeressourcer naturen byder os, således at vores efterkommere også kan tage del i den styrke vi får fra naturen. Naalakkersuisut har den politik at vores forvaltning af levende ressourcer, sker på et bæredygtigt grundlag og ud fra videnskabeligt dokumenteret rådgivning.

- Af den grund sætter vi pris på den rådgivning, Grønlands Naturinstitut og internationale organisationer har understøttet Naalakkersuisut med, siden 1985 da vi overtog forvaltningen fra den danske stat. I dag har vi nemlig et flot overblik på bestandene af de levende ressourcer, langs en kyststrækning der ellers stiller store udfordringer, økonomisk og logistisk.

- Vi ved at biologernes viden alene, kun udgør en del af det store billede. Det er derfor altid betryggende at de fangere som er de primære brugere af de levende ressourcer, sidder med den traditionelle viden, vi kan spore tilbage til mange generationer før vores tid, sagde Jørgen Isak Olsen.