Kvindernes internationale kampdag 2014

Lørdag den 8.marts, er det kvindernes internationale kampdag, en begivenhed der hvert år markeres verden over, og med god grund, for der er stadig noget at kæmpe for.

I efteråret vedtog Inatsisartut en ny ligestillingslov, en lov som skal medvirke til at sikre en positiv udvikling på ligestillingsområdet.

Nick Nielsen udtaler, ”Naalakkersuisut ønsker et samfund hvor man behandler hinanden som ligeværdige. Begge køn møder udfordringer i deres hverdag, men desværre hører vi alt for ofte om, hvordan særligt kvinder udsættes for vold og seksuelle overgreb. Med den nye lov samt strategi og handleplanen mod vold, vil vi blandt andet signalere en markant opbakning til de piger og kvinder, der hver dag udsættes for disse helt uacceptable forhold.”

Nick Nielsen uddyber, at ligestilling fortsat er et vigtigt fokus af flere årsager:

”Det er ikke alene vold og andre former for overgreb, vi skal bekæmpe, det er også de kønsrollemønstre, som stadig præger vores samfund på en ikke altid positiv måde.

8. marts er derfor en vigtig dag, da den minder os, som samfund, om, at det er vigtigt at vi adresserer disse forhold, for kun ved at tale om det og debattere det, kan vi finde de løsningsmodeller, der virker bedst for vores samfund.”

Der er stadig meget at kæmpe for, og jeg håber, at de initiativer der tages i forbindelse med disse problemstillinger vil møde stor opbakning.