Borgermødet i Ilulissat

Borgermøde Ilulissat

Stor interesse for borgermødet i Ilulissat

Omkring 120 borgere i Ilulissat var til borgmødet i Sermermiut i går aftes. De overværede Naalakkersuisuts fremlæggelser, hvor mødets hovedmotto var velfærd og tryghed for alle. Følgende emner blev drøftet; uddannelse, erhvervsudvikling, turisme, råstoffer, fangst og fiskeri.

Finn Karlsen fortæller, at der ikke blev stillet mange spørgsmål om fiskeriet fra salen, efter at han havde fremlagt koalitionens fiskeri politik.

- Der var nogen, som stillede spørgsmål om, hvad vores politik er om unge, som vil være fiskere, som i dag ikke har en fiskerilicens, siger Finn Karlsen.

- Jeg svarede, at departementet er i gang med at undersøge om, hvordan unge mennesker, som i dag ikke har en fiskerilicens, i fremtiden kan få udstedt fiskerilicens til hellefiskeri, understreger medlemmet af Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Finn Karlsen besøgte byens indhandlingssteder Royal Greenland og Halibut Greenland om formiddagen, hvor han blev fortalt om produktionerne på denne tid af året.

Om eftermiddagen havde de tre medlemmer af Naalakkersuisut; Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer, Jens-Erik Kirkegaard og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling, og Finn Karlsen, lejlighed til at hilse på borgmesteren i Qaasuitsup Kommunia, Ole Dorph, i kommunekontoret.

Der er borgermøde i Aasiaat i aften på GUX, hvor mødet starter klokken 19.30