Ny bestyrelse i KNI A/S

Der er i dag afholdt ekstraordinær generalforsamling i KNI A/S, hvor Naalakkersuisut valgte 4 nye medlemmer til bestyrelsen i KNI A/S.

Valget er faldet på Bodil Nyboe Andersen som har arbejdet med økonomiske og finansielle spørgsmål i hele sin karriere. Bodil var i 1980’erne direktør i Andelsbanken og fra 1990 til 2005 Nationalbankdirektør. Hun har været bestyrelsesformand på Københavns Universitet, bestyrelsesmedlem i Tryg og Sampension samt været formand for Dansk Røde Kors. I dag er hun bl.a. medlem af bestyrelsen i Villumfonden. I årene som Nationalbankdirektør besøgte hun Grønland flere gange, ligesom hun i forbindelse med Villum-fondens donationer til børn og unge i Grønland var på besøg i såvel Ilulissat som Nuuk og Sisimiut i 2012.

Dernæst er Julia Pars valgt ind i bestyrelsen. Julia er uddannet MBA og er direktør for Katuaq – Grønlands Kulturhus og er samtidig bestyrelsesmedlem i Air Greenland A/S. Julia har tilegnet sig betydelige ledelsesmæssige kompetencer og vil være et stærkt supplement til bestyrelsen.

Derudover er valget faldet på Annette Sadolin, som er Cand. Jur. og har haft sin karriere i General Electric indenfor finansiel services i udlandet. Annette sidder blandt andet i bestyrelsen i Transportselskabet DSV A/S, DSB, Topdanmark og Ratos AB. Stockholm. Annette besidder betydelige kompetencer indenfor strategi, organisation, risikostyring og juridiske forhold.

Gunnar G. Gudmonssen er udtrådt efter eget ønske og grundet øget arbejdspres ved siden af bestyrelsen. Som erstatning er valget faldet på Høgni Hansen. Høgni er fra Færøerne og stor erfaring med dagligvarehandel og han er i dag direktør for en af Færøernes største grossister med slagteri, lammeslagtning og kødopskæring, som også driver butikker. Høgni har siden 2011 været næstformand i Færøernes arbejdsgiverforening.

Bestyrelsen vil herefter bestå af følgende personer:

  • Niels Thomsen (Formand)
  • Høgni Hansen
  • Jens Kristian Therkelsen
  • Julia Pars
  • Annette K. Sadolin
  • Bodil Nyboe Andersen
  • Jonas Aronsen (medarbejdervalgt)
  • Inger Eriksen (medarbejdervalgt)
  • H.P. Lynge-Larsen (medarbejdervalgt)

For yderligere kontakt:
Rasmus Pedersen, kontorchef, Bestyrelsessekretariatet, tel. 34 5127