FN's generalsekretær besøger Grønland

Statsministeren og FN's generalsekretær besøger Grønland

Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt er sammen med formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, vært for et besøg i Grønland af FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, den 25.-27. marts 2014.

På vegne af Naalakkersuisut, er Grønland under besøget repræsenteret ved formanden for Naalakkersuisut og Naalakkersuisoq for Miljø og Natur, Kim Kielsen.

Under besøget vil generalsekretæren og den danske statsminister få mulighed for at se konsekvenserne af klimaforandringerne og deres påvirkning på det arktiske miljø, herunder de afledte effekter den globale opvarmning har for befolkningerne i Arktis, som er særligt afhængige af naturen og klimaet.

Besøget finder sted som optakt til FN generalsekretærens klimatopmøde den 23. september 2014 i New York, hvor en række statsledere, virksomheder og repræsentanter fra finansverdenen m. fl. forventes at præsentere bidrag, der kan medvirke til at begrænse den globale udledning af drivhusgasser. Som forberedelse til topmødet afholdes også i juni 2014, en større konference under generalsekretærens ledelse i regi af organisationen Sustainable Energy for All (SE4ALL) i New York.

Det er intentionen at disse klimamøder skal understøtte arbejdet i de internationale klimaforhandlinger under FN’s Klimakonvention, som forventes at munde ud i en større aftale ved COP21 i Paris i 2015. Den kommende klimaaftale skal slå fast hvordan verdenssamfundet vil tackle den globale opvarmning og reducere CO2-udledningerne i perioden efter år 2020.


Aleqa Hammond,
Formand for Naalakkersuisut