Formanden for Naalakkersuisut holder møde med Danmarks ny udenrigsminister

Formanden for Naalakkersuisut mødtes i dag med den ny danske udenrigsminister, Martin Lidegaard. Martin Lidegaard tiltrådte som udenrigsminister 3. februar 2014.

Formanden for Naalakkersuisut og udenrigsministeren drøftede samarbejdet imellem Danmark og Grønland med fokus på den fremadrettede indsats.

Mødet havde særligt fokus på samarbejdet i Arktis, fornyelsen af EU-Grønland partnerskabet og nye initiativer for dansk-grønlandsk samarbejde i forhold til tiltrækning af investeringer til råstofsektoren i Grønland.

Formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond udtalte efter mødet:

”Allerede efter mit første møde med den ny udenrigsminister kan jeg sige at vi har et godt samarbejde omkring spørgsmål som er vigtige for Grønland.

Der er meget som Danmark og Grønland sammen kan opnå. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet omkring disse spørgsmål med udenrigsministeren i den kommende periode.

Jeg kan allerede efter mit første møde med udenrigsministeren, konstatere at udenrigsministeren har en god forståelse for Grønlands værdier og interesser. Det gør mig optimistisk på Rigsfællesskabets vegne, at Danmark har fået en udenrigsminister som har denne forståelse, og jeg er sikker på det vil kunne føre til fælles konkrete dansk-grønlandske initiativer i den kommende periode.

Udenrigsministeren og jeg har i dag drøftet konkrete områder – såsom forholdet til lande med nye interesser for Arktis, samt den generelle indsats for at tiltrække investeringer til råstofsektoren i Grønland - hvor jeg tror vi sammen vil kunne skabe nye muligheder for Grønland.

Jeg glæder mig til, i den nærmeste fremtid, at byde udenrigsministeren velkommen i Grønland.”