Borgermøde i Nuuk

Med Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond i spidsen, afholdt Naalakkersuisut borgermøde i Katuaq i Nuuk tirsdag den 17. marts 2014, for omkring 200 fremmødte borgere.

Aleqa Hammond indledte borgermødet med at præsentere Naalakkersuisuts allerede igangsætte tiltag og planer for de kommende år, herunder Naalakkersuisuts lovforslag til Inatsisartuts forårssamling 2014. Herefter fremlagde de øvrige medlemmer af Naalakkersuisut en kort præsentation af emner under deres ansvarsområder, som er aktuelle under denne Inatsisartut forårssamling.

Spørgelysten var stor efter præsentationerne, hvor de fremmødte stillede spørgsmål til medlemmerne af Naalakkersuisut, og der blev stillet mange relevante spørgsmål. Spørgsmålene berørte næsten alle de politiske områder, og handlede bl.a. om:

  • Byggeriet som optager Nuuks borgere meget grundet den store boligmangel, samt hvordan små private entreprenører kan komme ind på markedet
  • Sundhed og langtidsbehandling af patienter i Danmark, samt uhelbredeligt syge der ikke kan behandles her i landet
  • Pensionsforhold og hvordan man kan forbedre administrationen
  • Hvorfor der bruges tilkaldt arbejdskraft frem for lokale arbejdsløse
  • Indsættelse af indhandlingsskibe i Nordgrønland
  • Hvordan Naalakkersuisut vil bruge den viden om råstoffer, de har opsamlet på deres rejer
  • Hvad det næste tiltag er ift. juridisk faderløse

Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond:

"Jeg er glad og tilfreds for borgermødet, hvor tilslutningen var stor. Borgerne havde forskellige og meget relevante spørgsmål, som vi fik mulighed for at forklare og svare på. Jeg og resten af Naalakkersuisut er taknemlig for borgernes interesse og ikke mindst engagement ved at møde op til borgermødet og stille spørgsmål. Det har givet os et billede af hvad borgerne er optaget af, og vi vil meget gerne forsøge at planlægge med at vi afholder endnu et borgermøde lige forud for Forårssamlingen til næste år."