Arctic Winter Games (AWG)

Asii og Nick

På lørdag den 22. marts overtager Grønland officielt rollen som værter ved Arctic Winter Games (AWG)

Det sker under afslutningsceremonien af legene i Fairbanks, hvor Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester Asii Chemnitz Narup, på vegne af Host City overdrages værtskabet for AWG 2016. Host City består foruden hende af Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Kirke og Ligestilling, Nick Nielsen, og formanden for Grønlands Arbejdsgiverforening, Henrik Leth.

- Det er en stor oplevelse at være med her ved AWG 2014 og en ære at skulle overtage ansvaret for AWG 2016. Det bliver et stort øjeblik for Grønland og et stort øjeblik for Nuuk som kommende værtsby, udtaler Asii Chemnitz Narup.

- Fra nu af intensiveres vore forberedelser frem til marts 2016. Værtsskabet er en enestående chance både for Nuuk og for hele Grønland til at løfte kompetencer, til at styrke det frivillige arbejde og til at forny samarbejdet mellem kommuner, selvstyre, virksomheder og alle borgere, slutter Asii Chemnitz Narup.

Host City præsenterede vision og værdier for AWG 2016 ved en reception torsdag d. 20. marts i Fairbanks.

- Det primære formål med AWG er selvfølgelig idrætten, kulturen og de unges møde med hinanden på tværs af vore lande i Arktis. Men derudover er AWG også en unik mulighed for at brande Grønland og vise, at vi sammen kan løfte store projekter. Receptionens formål var at gøre vore arktiske venner og pressen opmærksomme på AWG 2016 og ikke mindst sætte fokus på Grønland”, udtaler Nick Nielsen.

Asii Chemnitz Narup og Nick Nielsen bød som værter i fællesskab velkommen til receptionsgæsterne. Formanden for Styrekomitéen, Christian Keldsen, samt General Manager, Maliina Abelsen, præsenterede derefter planerne og visionen for AWG 2016. Under receptionen blev den kommende AWG 2016 hjemmeside vist for første gang, ligesom maskotten samt sloganet for AWG 2016 blev præsenteret for gæsterne.

Visit Greenland bød velkommen med en stand, og var med til at præsentere Grønland for repræsentanter fra de andre arktiske regioner og pressen. Kimmernaq, Malik Hege-lund Olsen og Adam Kjeldsen underholdt med live musik.

- Den fælles oplevelse i Fairbanks, hvor vi sammen er blevet inspireret til AWG 2016 har givet os et godt udgangspunkt for samarbejdet om dette og fremtidige fælles opgaver, udtaler Asii Chemnitz Narup og Nich Nielsen.