Licensudstedelser og makrelfiskeri

Finn Karlsen pressemøde Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen, holdt i dag et pressemøde. Medlemmet af Naalakkersuisut havde to overskrifter, fiskerilicenser og fiskeriloven, da han holdt sit første pressemøde.

Rubrikkerne havde forskellige underliggende emner. At fiskerilicenserne skal gælde i to år, og at der skal være en fiskerilicens for joller, og at unge i Nordgrønland særkilt skal kunne godkendes til at fiske hellefisk.

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug fortalte blandt andet de fremmødte om det forestående makrelforsøg i Østgrønland, hvor forsøgskvoten vil være på 100.000 tons.

- Der er mindst 30 fiskeriselskaber, som har søgt om at fiske makrel. Af de ansøgere som i deres ansøgning har anmodet om en forudbestemt kvote er disse tilsammen søgt om at fiske mere end 340.000 tons makrel, sagde Finn Karlsen, og orienterede om, at departementet om ganske kort tid vil udstede tilladelser til fiskeriselskaberne.

I begyndelsen af næste måned vil der være et fiskeriseminar, hvor aktører indenfor fiskeriet skal deltage.

- Umiddelbart efter seminaret vil der blive nedsat en arbejdsgruppe, som skal arbejde videre med seminarets anbefalinger, understregede Finn Karlsen.