Spørgetime med Aleqa Hammond

 

Det var Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond´s tur til at besvare Inatsisartut medlemmernes spørgsmål under Spørgetimen i Inatsisartut mødesalen onsdag d. 19. marts 2014.

Der blev spurgt til følgende emner:

Doris Jakobsen (S) om samarbejdet mellem Grønland og Danmark omkring uran.

Harald Bainco (IA) omkring sænkning af oliepriserne og forhøjelse af uddannelsestøtten.

Gerhard Petersen (A) om hvad Naalakkersuisut vil gøre for at bekæmpe arbejdsløshed og omkring Naalakkersuisut møder.

Hans Enoksen (PN) omkring Naalakkersuisut tiltag for bekæmpelse af arbejdsløshed og omkring planer for renovering af idræthaller.

Per Berthelsen (S) omkring Udenrigshandelen og Råstoffer og Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammonds og medlemmet i Naalakkersuisut for Råstoffer og Erhverv, Jens-Erik Kirkegaards samarbejde omkring råstoffer.

Ane Hansen (IA) omkring Naalakkersuisut tiltag for bekæmpelse af arbejdsløshed og omkring makrel forsøgsfiskeriet, herunder antal af uddelte licenser til makrelforsøgsfiskeri.

Gerhard Petersen (A) omkring status på en fremtidig Udlændinge Lov, ansættelse af hjemmeboende faglært arbejdskraft og privatisering af Namminersorlutik Oqartussats virksomheder.

Hans Enoksen (PN) Om pensionsalderen skal forhøjes fra 65 år til 67 år.

Ruth Heilmann (S) omkring hvad befolkningens budskaber under Naalakkersuisut foreståede borgermøder på kysten handler om og omkring centralisering af de større byer og mangel på og udviklingsplaner af indhandssteder i fiskeriet.

Aqqaluaq B. Egede (IA) omkring Naalakkersuisut planer for etablering af miner i Grønland.

 

Billedserie fra Spørgetimen.