Fantastisk bedrift af Martin Møller

Martin Nick

”Martin Møllers deltagelse og resultater under vinter OL er fantastiske”. Sådan siger Naalakkersuisoq for Kultur Nick Nielsen, som fulgte Martins store løb – mændenes 50 km løb under dette års vinter OL i Sochi.

”Det var utroligt spændende at følge Martins løb mod de stærkeste langrendsløbere i verden og se med egne øjne, hvor dygtig en skiløber han er, og hvor tæt på han egentlig er til den absolutte verdenselite. Det var også dejlig at se en fightervilje udover det sædvanlige. Han kæmpede hårdt allerede fra start og sloges ufortrødent indtil han nåede helt frem til målstregen, blot ca. 5 minutter efter de meget stærke russiske OL-vindere. Det er efter min mening dette fighterinstinkt, der har gjort ham til Grønlands suverænt bedste langrendsløber og et forbillede for alle kommende skiløbere i landet”, siger Nick Nielsen.

Naalakkersuisoq fortsætter: ”Mens verdenseliten bliver trænet og serviceret af de dygtigste trænere og hjælpere, man kan tænkte sig, kan vi møde Martin i terrænet ved Nuuk enten under løb på fjeldet eller på ski på langrendsløjpen ved Ravnebakken. Dette sætter virkeligt Martins deltagelse og resultater til OL i perspektiv, og er et eksempel til efterfølgelse for nuværende og kommende idrætsfolk i landet.”

Videre siger Nick Nielsen: ”Da jeg gik på gymnasiet i Aasiaat, og kunne se en meget ung Martin Møller stå på ski i Aasiaats lave skiterrænet, hvem havde da dengang forstillet sig, at han engang ville deltage i OL. Jeg er meget imponeret over Martins resultater og har lyst til at udtrykke respekt over for alle de mennesker, der har trænet og støttet Martin siden dagene i ASP i Aasiaat og andre steder i verden.”

Men besøget i OL byen Sochi bød på andet end langrend:
Nick Nielsen fik lejlighed til at mødes med Kronprins Frederik, som deltog i Sochi i egenskab af sit medlemskab af den internationale olympiske komite (IOC). Det blev også til et møde med et andet IOC-medlem, nemlig, Poul Erik Høyer, der også er formand for det Internationale badmintonforbund. ”Jeg har fået et indblik i arbejdet i IOC og har fået nogle ideer til, hvor vi i samarbejde med Grønlands Idrætsforbund kan finde midler til vores fremtidige talentudviklingsarbejde”.

Det blev også til møde med formand for Danmarks Idræts Forbund og formand for den danske OL komite Niels Nygaard. Dansk og grønlandsk idræt kan støtte hinanden på rigtig mange områder, og vi kan søge rigtig meget inspiration fra arbejdet med både breddeidrætten og talentarbejde i vore lande, ligesom ideer til markering af grønlandsk deltagelse ved fremtidige OL blev diskuteret.
Endeligt fortalte Direktør for Team Danmark, Michael Andersen om bl.a. arbejdet med eliteudvikling i Danmark og de dispositioner, valg og ikke mindst fravalg man må gøre sig, hvis man vil satse på at udvikle en stærk elite i et land. På møderne deltog også Carsten Olsen, Generalsekretær i Grønlands Idræts Forbund samt formand for Elite Sport Greenland, Finn Meinel. Begge har også udtrykt stor tilfredshed med turens udbytte og oplyser, at de har fået stor inspiration til deres fremtidige arbejde med at fremme idrætten i Grønland.

For yderligere information kan fungerende ministersekretær Nauja Brøns kontaktes på mobil 550 470.