Naalakkersuisoq Nick Nielsen kræver KNR-redegørelse

Foto: Leiff Josefsen Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling, Nick Nielsen, har 3. februar haft møde med KNRs bestyrelsesformand angående KNRs fritstillede netredaktør og KNRs overordnede redaktionelle kriterier og omgangstone.

På mødet krævede Nick Nielsen, at bestyrelsen tog ansvar for at udarbejde en hasteredegørelse til Naalakkersuisut, der vurderer den generelle praksis og kultur i KNRs interne kommunikation, og en eventuel afsmittende virkning på den redaktionelle vinkling af nyhedsformidlingen.

Nick Nielsen, der i disse dage er på rejse i Sydgrønland, udtaler i den forbindelse:

”Det er helt nødvendigt, at vi som folk kan have tillid til, at vores nationale public service station KNR agerer fair og ligeligt over for alle parter og alle partier. En helt nødvendig forudsætning for kritisk journalistik er, at vi kan have tillid til, at den enkelte journalist eller redaktør handler i henhold til vedtagne presseetiske regler, og ikke lader private, politiske holdninger misfarve nyhedsformidlingen. Jeg har derfor pålagt KNRs bestyrelse at udarbejde en hasteredegørelse om, hvorvidt den konkrete sag med netredaktøren, var et isoleret tilfælde af manglende journalistisk integritet, eller et udtryk for en uacceptabel praksis for KNR som journalistisk institution.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg som Naalakkersuisoq som sagt mange gange tidligere, vil forsvare den uafhængige, åbne og kritiske journalistisk, men der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at kritisk journalistisk medfører store etiske forpligtigelser, og at forfølgelse og hån af navngivne borgere, politikere, organisationer, virksomheder og partier er helt uacceptabelt”.