Bedre midlertidige skoleforhold for eleverne i Narsaq

Efter Departementet for Uddannelse har gennemført tilsynsbesøg på den midlertidige skoleløsning i Narsaq, har Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling og Borgmester Jørgen Wæver Johansen haft en dialog om behovet og mulighederne for at give bedre midlertidige rammer for skolebørn i Narsaq, indtil den nye skole i Narsaq er opført.

Som opfølgning på dialogen har Kommune Kujalleq foretaget en række tiltag målrettet at give skolebørnene bedre fysiske rammer. Dette har blandt andet medført, at klasser er blevet flyttet fra de mindst undervisningsegnede lokaler, til andre kommunale lokaler som skønnes bedre indrettet til undervisning af børn i folkeskolealderen. Om dette udtaler borgmester Jørgen Wæver Johansen.
”Vi vil fortsætte med at forbedre faciliteterne for de midlertidige undervisningslokaler, hvor det viser sig nødvendigt. Vi har dog en stor interesse i, at byggeriet og renoveringen bliver færdiggjort så hurtigt som muligt, og derfor forsøger vi at afholde undervisningen uden for den eksisterende skole. På den måde vil renoveringen og nybyggeriet gøres sideløbende, og i sidste ende vil hele projektet kunne gøres færdigt forholdsvis hurtigt i betragtning af byggeriets størrelse. Dette vil komme alle elever og ansatte på skolen til gode”.

Naalakkersuisoq Nick Nielsen glæder sig over at den gode dialog med Kommune Kujalleq har resulteret i konkrete forbedringer. Nick Nielsen udtaler i den forbindelse:

“Det er mit indtryk, at der er mange udfordringer for Kommune Kujalleq i forbindelse med skolegangen i Narsaq. Og det vil der være, indtil en ny tidssvarende skole er færdiggjort. Jeg finder det dog særdeles glædeligt, at vi har haft en konstruktiv dialog med kommunen som opfølgning på vores tilsynsbesøg. Kommunen har vist vilje til at sætte børnene i centrum, og jeg ser frem til det fremtidige samarbejde med Kommune Kujalleq såvel som de øvrige tre kommuner, så vi i fællesskab kan løfte folkeskolen i vort land”

For yderligere kommentarer fra Nick Nielsen kan fungerende ministersekretær Nauja Brøns kontaktes på telefon 34 57 02.

For yderligere kommentarer fra Jørgen Wæver Johansen kan kontaktes forvaltningschef Jens Korneliussen på telefon 70 41 00 eller direkte 61 41 01.