To hundeejere har fået bøde for dyreplageri

 

To hundeejere i Ilulissat har erkendt at have overtrådt dyreværnsloven. De har begge accepteret et bødeforlæg i forbindelse med overtrædelse af kriminel- loven om dyreplageri.

”Det er sørgeligt at være vidne til, at der er hundeejere, som groft har vanrøgtet deres hunde ved at sulte dem.” Det siger embedsdyrlægen i Ilulissat, Sanne Eline Wennerberg, om to sager, der er afgjort med bøde, da der er tale om førstegangs-forseelser.

Embedslægen anmeldte i begyndelsen af året to hundeejere i Ilulissat for dyreplageri til politiet i Ilulissat.
Embedslægen skrev blandt andet i sin anmeldelse om den ene hundeejer:

”Det er tydeligt, at hans hunde har fået for lidt mad gennem længere tid. Hunden, der blev aflivet på hundepladsen, var sygeligt underernæret. Den har været så sulten, at den har forsøgt at finde næring i en plastik handske”, skrev Sanne Eline Wennerberg, og fremhævede, at hundeejeren groft har vanrøgtet sine hunde ved at sulte dem.

”Det er uværdigt at behandle sine hunde så dårligt”, understreger embedsdyrlægen.

Den anden hundeejer har vanrøgtet sine hunde ved at sulte dem – her af to stort set til døde.
”Hundene var blevet udsat for unødige lidelse og smerte samt omsorgssvigt, hvor dette har stået på over noget tid, og det er tydeligt at hundeejeren ikke fører tilsyn med sine hunde dagligt”, skrev Sanne Eline Wennerberg.

Embedsdyrlægen er glad for at politiet har behandlet sagerne så hurtigt.
”Jeg håber, at hundeejerne forstår at deres opførsel ikke er accepteret af samfundet. Har man hunde – har man ansvar – hver dag”, understreger Sanne Eline Wennerberg.

Ved gentagelse af forseelserne kan politiet indbringe sagerne for kredsretten med krav om frakendelse af retten til hundehold.