Finn Karlsen: Der bør indføres årskvoter for jollefiskerne

Stemningsbillede

 

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Finn Karlsen mener at, vi bør gå bort fra olympisk fiskeri i forvaltningsområderne Upernavik, Uummannaq og Diskobugten.

- Mens jeg var på rejse i Nordgrønland fortalte de lokale fisker- og fangerforeninger at, der er mange jollefiskere, der tager ud og fisker, to-tre dage før åbningen af den månedlige hellefiskekvote. De fisker uden at sove i to-tre dage for at, få en del af den kvote, der bliver fisket på den olympiske fiskemetode. Man bør gå bort fra denne ordning.

Under rejsen fremlagde Finn Karlsen ideen om indførsel af årskvoter for jollefiskerne og fiskefartøjer over 6 meter.

- Jeg fornemmer at, der er en bred enighed om ideen og der er flere fordele, hvis vi indfører årskvoter for jollefiskerne. De vil ikke længere være bekymrede for, om de vil få eller ikke få del af kvoten. De vil desuden få mulighed for at tilrettelægge deres fiskeri. Endvidere vil der ikke være en pukkel af ubearbejdede hellefisk i indhandlingsstederne og de indhandlede fisk være friske.

Finn Karlsen menr at, årskvoter, som udstedes til jollefiskerne ikke bør overskride gennemsnittet af de seneste tre års fangstmængde.

- Den tildelte årskvote bør rettes til, hvor meget den enkelte jollefisker kan fiske om året.