Frederik Lynge tager masteruddannelsen i Seoul

Frederik Lynge 1

 

Råstofstyrelsens Frederik Lynge tager nu til Sydkorea for at tage en masteruddannelse om energi.

”Jeg er spændt og har gode forventninger”, kommer det fra Frederik Lynge, der arbejder som sagsbehandler i Råstofstyrelsen.

Fra den 25. februar drager han til Sydkoreas hovedstad for at tage en mastergrad i Technology Management Economics Policy på Seoul International University. Det er en uddannelse, som er skræddersyet til et job i energisektoren.  

Selve uddannelsen skal foregå på engelsk, men han kommer ikke udenom, at han også skal have indøvet sig et par koreanske gloser.

”Jeg skal på et intensivt kursus i koreansk, når jeg kommer derud. Det får jeg brug for, når jeg skal købe ind eller tale med lokalbefolkningen”, kommer det fra den kundskabstørstige masterstuderende og oplyser, at det er første gang, at han besøger Seoul – en hovedstad, der er beboet med 23 millioner indbyggere.

Ifølge Frederik Lynge er det hans plan, at han skal tilbage til den samme stilling i Råstofstyrelsen, når han er færdig med sit studium i energi.

For knap halvandet år siden indgik Grønland og Sydkorea en aftale om at styrke samarbejdet indenfor forskning og informationsudveksling på råstofområdet. Det er dette samarbejde, som har åbent op for, at grønlandske studerende kan tage på uddannelse i Seoul. Et af universiteterne er Seoul International University, som hvert år vil optage en til to studerende.

Billedetekst:

Frederik Lynge arbejder blandt andet med at informere om Grønlands råstoffer og olie i blandt andet i Vancouver, hvor der årligt holdes mineralmesse.

 

 

For yderligere information, kontakt:  Informationsmedarbejder i Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked Oline Inuusuttoq Olsen, tlf.:+299 34 56 56 e-mail: oiol@nanoq.gl