Ny Samarbejdsaftale

KANUKOKA Naalakkersuisut

Ny Samarbejdsaftale mellem APNN og KANUKOKA

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug og KANUKOKA har den 27. januar 2014 indgået en ny samarbejdsaftale om kommunernes udførelse af de lovpligtige vaccinationer af hunde og katte mod rabies. Aftalen træder i kraft den 1. februar 2014.

Den forhenværende samarbejdsaftale, som er fra 1. januar 1999, omfattede kun vaccination af slædehunde. Desuden var aftalen meget overordnet og indholdet ikke tilstrækkeligt detaljeret, hvilket til tider har resulteret i tvivlsspørgsmål fra begge parter. Aftalen er nu erstattet med en ny, der er mere udførlig og detaljeret.

Ifølge aftalen skal Selvstyret sørge for at indkøbe og udsende rabiesvacciner til kommunerne. Det er kommunalbestyrelsens ansvar at sørge for, at den lovpligtige rabiesvaccination udføres. Desuden skal de indberette vaccinationstal til Selvstyret hvert kvartal.

Vaccinatøren skal efter vaccinationen udlevere rabiesskilte svarende til det antal dyr, der er blevet vaccineret. Det er dyreejerens ansvar, at rabiesskiltet sidder i dyrets halsbånd.

I forbindelse med vaccination af slædehunde og fårehunde afholder Landskassen udgifterne til vacciner, rabiesskilte og sprøjter.

Udgifter til vaccination af andre hunde end slædehunde og fårehunde samt katte kan kommunalbestyrelsen pålægge dyrets ejer. Der må i den forbindelse kun kræves betaling for de faktiske udgifter.

Bemærk at det er lovpligtigt at få vaccineret sin hund og kat mod rabies. Første vaccination foretages når dyret er mellem fire og seks måneder, herefter skal den vaccineres hvert tredie år.


http://www.kanukoka.gl/da/kommunale_sagsomraader/pressemeddelelser/rabies