Sikuki Nuuk Harbour A/S etableret

Sikuki

Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond byder den nye bestyrelse for det nyetablerede Sikuki Nuuk Harbour A/S velkommen. Bestyrelsen for det nyetablerede og 100 procent Selvstyreejede aktieselskab har netop afholdt sit første møde.
Den nye bestyrelse har nu taget arbejdshandskerne på, efter at Inatsisartut under deres efterårssamling godkendte udvidelsen af havnen i Nuuk.

Formand for bestyrelsen, Lars Karlsson:
- Det er mig en glæde, at kunne være med til at realisere dette for Grønland meget vigtige Infrastrukturprojekt. Havneudvidelsen er en samfundsøkonomisk fornuftig investering til gavn for hele Grønland. Jeg og den øvrige bestyrelse ser frem til et godt samarbejde med alle interessenter omkring dette projekt slutter Lars Karlsson.

Bestyrelsen for selskabet er følgende:
Formand: Lars Karlsson, Sverige, har en flot karriere bag sig, indenfor skibs- og havnedrift. Til daglig er Lars Karlsson seniorrådgiver på en lang række havneprojekter i Sverige og Danmark.

Næstformand Haukur Óskarsson, Island, arbejder som rådgivende ingeniør indenfor store infrastrukturprojekter, herunder specifikt havneprojekter.

De øvrige medlemmer: John Rasmussen, Christine Tønnesen, Berit Koertz.

Konstitueret Direktør for Sikuki Nuuk Harbour A/S er Jesper Johannesen. Jesper Johannesen har arbejdet i INI A/S i mange år, og i den henseende opbygget stor erfaring indenfor byggeprojekter.

Formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond:
- Det er mig en glæde at byde den nye bestyrelse velkommen. Jeg er sikker på at det kompetencemæssige stærke hold som er sammensat i bestyrelsen, vil være de helt rette til at løse den overordnede opgave med at bygge Grønlands nye store havn. Henset til den stramme tidsplan de næste to og et halvt år, når havnen forventeligt vil stå færdig, vil jeg ønske bestyrelsen rigtig god arbejdslyst.

Med venlig hilsen

Formand for Naalakkersuisut
Aleqa Hammond
        Formand for bestyrelsen
        Lars Karlsson

CV'er

Lars Karlsson

Haukur Óskarsson

John Rasmussen

Jesper Johannesen

Christine Tønnesen

Berit Koertz