Skolen i Narsaq

Narsaq skole Naalakkersuisoq for Boliger Siverth K. Heilmann udtaler, at det er med stor glæde at jeg har modtaget meddelelsen om, at Finans- og Skatteudvalget torsdag den 16. januar 2014 har godkendt en tillægsbevilling til en renovering af skolen i Narsaq baseret på et B-overslag udarbejdet af rådgiverne. Dette har tilvejebragt at et projektforslag nu vil komme til kommentering og godkendelse hos Grønlands Selvstyre i fællesskab med Kommune Kujalleq.

Der vil nu blive arbejdet videre på hovedprojektet og dets udbudsmateriale. Der forventes at kunne have et udbud klar til nedrivningen i forår/forsommer 2014 og endelig licitation på nybygning og renoveringen sommeren 2014.

Projektet har til formål at istandsætte og omforme Narsaq Atuarfia til en moderne 1 ½ spors folkeskole, med indretninger og rummelige sammenhænge, der lever op til Atuarfitsialak reformen. Opgaven omfatter tre dele; en nedrivningsdel, en nybygningsdel og en renoveringsdel.

- Efter planen forventes det, at man kan have alle elever flyttet ind i den nye skole i Narsaq i foråret/forsommer 2016, slutter Naalakkersuisoq for Boliger Siverth K. Heilmann.