Borgerne skal høres om deres ønsker

Qeqertarsuatsiaat borgerne skal høres om deres ønsker til IBA forhandlingerne

Kommuneqarfik Sermersooq samt repræsentanter fra Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked indkalder borgerne i Qeqertarsuatsiaat til møde for, at få input til de kommende IBA forhandlinger med True North Gem’s rubinprojekt.

Borgermødet sker i Qeqertarsuatsiaats forsamlingshus fredag den 31.januar 2014 klokken 13.30.

Impact Benefit Agreement er en tre parts aftale, der skal indgås mellem Selvstyret, Kommuneqarfik Sermersooq og True North Gems med konkrete tiltag til gavn for grønlandske borgere og ikke mindst bygden Qeqertarsuatsiaat.

Under mødet vil der blive informeret om Impact Benefit Agreement og efterfølgende vil der være mulighed for at borgerne kan komme med deres input til ønsker og ideer til konkrete tiltag, til hvordan projektet kan fremme udviklingen i Qeqertarsuatsiaat.

Kommuneqarfik Sermersooqs Borgmester Asii Chemnitz Narup samt 2.viceborgmester Martha Abelsen deltager ved mødet

”Jeg ser inddragelsen af borgerne i Qeqertarsuatsiaat som en meget vigtig del af rubinprojektet. Det skal sikre at projektet kommer til gavn for grønlandske borgere ikke mindst befolkningen i Qeqertarsuatsiaat”, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard.

”Fra Kommuneqarfik Sermersooq er vi meget tilfredse med samarbejdet med Selvstyret omkring initiativet med øget borgerinvolvering i Qeqertarsuatsiaat. TNG-projektet kan betyde rigtig meget for lokalområdet, så det er vigtigt at vi får en god dialog med bygdebefolkningen og involvere bygdens egne ressourcer”, siger Asii C. Narup, borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq.

For yderligere informationer kontakt:
Borgmester Asii Chemnitz Narup, mobiltelefon: +299 55 11 54

Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard, ministersekretær Kirsten Enequist mobiltelefon: +299 58 37 54