Møder Statsminister og generalsekretær for NATO

AH Oslo 1

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, rejser tirsdag d. 7. januar til Danmark, Bruxelles og Norge for at gennemføre et travlt rejse- og mødeprogram. Nedenfor findes listes en del af programmet op.

Onsdag d. 8. januar, skal Aleqa Hammond holde møde med statsminister Helle Thorning-Schmidt. På dagsordenen er blandt andet, opfølgning på uran-samarbejdet, Storskalaprojekterne – processen med den danske følgelovgivning, Arktisk samarbejde, kontinentalsokkelprojektet og juridisk faderløse.

 

Den traditionsrige Nytårsreception på Grønlands Repræsentation i København med Formanden for Naalakkersuisut som vært gennemføres om eftermiddagen torsdag d. 9. januar. Tidligere samme dag, skal Aleqa Hammond mødes med USA’s ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

 

Formanden for Naalakkersuisut er ligeledes inviteret til audiens hos Dronningen fredag d. 10. januar, og efterfølgende skal Formanden for Naalakkersuisut holde frokostmøde med Udenrigsminister Holger K. Nielsen.

 

Turen går videre til Bruxelles, hvor Formanden for Naalakkersuisut skal være vært ved den første nytårsreception holdt i Grønlands Repræsentation i Bruxelles, onsdag d. 15. januar. Det er første gang, at Naalakkersuisut holder nytårsreception i Bruxelles, og der påbegyndes hermed en ny tradition. De inviterede til reception er alle relevante beslutningstagere fra EUs institutioner (rådet, kommissionen og parlamentet), ambassadører fra EUs medlemslande og andre aktører i Bruxelles med relevans for samarbejdet omkring Grønlands interesser ved EU.  

I Bruxelles skal Formanden for Naalakkersuisut ligeledes mødes med NATO’s generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, EU Kommissionens Budgetkommissær Janusz Lewandowski, EU’s formandskab ved Grækenlands ambassadør Theodoros Sotiropoulos, samt danske de danske EU- og NATO-ambassadører.

 

Aleqa Hammond er ligeledes inviteret til at tale ved den årlige Arctic Frontiers-konference d. 21. januar i Tromsø, Norge, hvor der også bliver lejlighed til at holde møde med den nyvalgte norske statsminister Erna Solberg.

 

Formanden for Naalakkersuisut ventes tilbage i Nuuk d. 24. januar.